Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kjøttmeis i carporten

Hei. Eg har fått besøk av ein kjøttmeis i carporten.Den har hatt tilhold i ei veke tid der. Den lever inne i veden min, eller under bilen. Den maktar ikkje å fly, men er rask til beins. Den er heller ikkje veldig redd av seg. Kjem gåande mot meg, og setter seg for å sjå på meg. Flykta fort om eg prøva å fange den. Kan den ha liv laga, eller er det eit håplsust tilfelle? Legg ut solsikke og meisebolle som den kan få tak i.
Hilde Karin Gil

Anonym (13.01.2020 10:30)

Hvis den spiser mat når du legger ut dette, skal du bare fortsette å fore den og se om den kommer såpass til hektene at den kan fly igjen. Vanskelig å vite hva som kan være i veien.

Roar Solheim (13.01.2020 10:32)


Flere spørsmål