Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Servering av peanøtter til småfugleneHvordan serverer jeg peanøtter til småfuglene? Har nøttene nå i en automat med 4 åpninger til nøttene, men nøttene faller ikke nedover i "hylsen" etterhvert som nøttene spises. Jeg må da slå i automaten for at nøttene skal falle nedover. Hvordan er den beste måten å servere nøtter?

Egil H ved X (30.11.2019 10:49)

Nøtter bør helles i rør av smårutet metallnetting. Den automattypen du har helt dem i på bildet, er beregnet for solsikkefrø og ikke jordnøtter.

Roar Solheim (30.11.2019 18:05)


Flere spørsmål