Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fossekall

Jeg bor i Lånke ( Stjørdal kom:) Gikk tur overleva Leksa i dag, da så jeg en svart fugl som dukka i elva og kom opp med mat som den spiste på iskanten: Den hadde ikke kvit hals som fossekallen og var noe større, ligna på stær, . Så mitt spørsmål er om det er flere småfuglearter som dykker etter mat? Mvh. Anne Mari Viem

Anonym (17.11.2019 22:01)

Nei, det er nok bare fossekall som gjør dette. Spørsmålet er om den har vært skitten slik at det hvite feltet har vært tilgriset (?).

Roar Solheim (17.11.2019 22:11)


Flere spørsmål