Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Due som ikke flyrHei! Vi skrev til deg for en uke siden om at vi har passet på en ringdue fledgling i nå snart tre uker. Men da vi prøvde å ta den med ut for å slippe den forca en uke siden, så virket den ikke helt klar. Den fløy ikke noe særlig, og når den prøvde å fly så kræsjlandet den bare etter et par meter. Vi har hatt den inne i en uke til nå, og den har blitt litt bedre på å fly, men den klarer fremdeles ikke å lande så bra (i alle fall ikke her i en liten leilighet). Vi har lyst til å prøve å slippe den fri i dag, men er usikre på om den kommer til å fryse veldig ettersom den har vært inne i noen uker nå og det er iskald vind ute i dag.

Legger ved et bilde fra i dag

Ida og Tobias (07.11.2019 15:34)

Denne bør være stor nok til å fly skikkelig nå. Kulde er sjeldent problem for fuglene, det er tilgangen på mat som er viktig. Derfor viktig å slippe den FØR bakken dekkes med snø.

Roar Solheim (07.11.2019 17:19)


Flere spørsmål