Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Småfugler og fasaner på foringsplassen

Tidligere år har det svermet av småfugler rundt epletreet i hagen der jeg har hengt ut beholdere med solsikkefrø,peanøtter og meiseboller. I år har vi et fasanpar gående på fôringsplassen . De går på bakken og spiser frø som har drysset ned, eller enkelte ganger sitter de i treet og spiser på en fettkongle. Koselig dette,men ser at småfuglene nå holder seg mer borte.Så nå lurer jeg på om småfugler er redde for fasaner og dermed holder seg borte fra mateplassen hos oss?

J.H. (11.01.2019)

Tror ikke de bryr seg særlig om fasanene, så det kan heller være andre årsaker til at småfuglene er borte. Det skjer stadig at fugler forsvinner eller dukker opp, uten at det er lett å finne årsakene til dette.

Roar Solheim (11.01.2019)


Flere spørsmål