Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Due angrepet av andre duer og skjærer

Foreldrene mine har fått besøk av en tydeligvis litt forkommen due (litt krokete nebb. ingen spes tegn eller farger - grå). Det er flere duer der fra før og de går løs på den enda den kun sitter rolig i et tre tett mot stammen. En satte seg over den og hakket den så fjærene fløy. Vi måtte «redde» den flere ganger. Nettopp kom en skjære å gjorde det samme. Det er helt forferdelig! Den blir direkte mobbet og angrepet. Nesten så det er bedre å prøve og drepe den selv raskt, men den kan tydeligvis fly. Men når de andre fuglene går løs på den, så forsvarer den seg ikke, heller ikke rømmer den unna. Hva kan de/vi gjøre?! Mvh Helle

Helle Ekern (15.05.2020 21:37)

Vanskelig å gjøre noe hvis artsfrender forsøker å ta livet av en fugl. Hvis dere tar den inn for pleie, børe den eventuelt slippes langt vekk.

Roar Solheim (19.05.2020 20:03)


Flere spørsmål