Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Falk? med hvitt bakhode

Jeg så en fugj i går som var på størrelse med en liten kråke. Det var grå/lysbrun og hadde en stor rund hvit flekk på bakhodet. Jeg tenkte det var en falk pga størrelsen og fordi dette er i Gaular - har hørt rykter om ørn og vært i tvil flere ganger selv om jeg har sett ørn eller falk. Denne gangen så jeg en fugl på nært hold, den satt på en staur bare 5-7 meter unna. La ikke merke til noe kroknebb, fuglen så lett og nett ut og holdt øye med meg.

T.L. (13.08.2019)

Mistenker at du har sett en spurvehauk.

Roar Solheim (13.08.2019)


Flere spørsmål