Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Liten fugl med sort brystripe

Hei,

Oppdaget i morges en liten fugl, ligner på svarthvitfluesnapper i størrelse og utseende, men med en tydelig sort strek på brystet. Resten av brystet var hvitt, og baksiden av fuglen var sort. Hva kan det være?

A. (10.08.2019)

Dessverre litt vanskelig å finne hva dette kan ha vært bare ut i fra denne beskrivelsen. Hvordan var den sorte streken på brystet, gikk den horisontalt tvers over brystet, eller vertikalt midt i brystet lik den sorte stripa i brystet hos en kjøttmeis?

Roar Solheim (13.08.2019)


Flere spørsmål