Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måkeunger på taket

Hei! Vi har i løpet av sommerferien (ultimo juni-ultimo juli) fått et reir og to måkeunger på taket. Taket er flatt og har en ca 40cm høy mur rundt hele. Således vil de måtte fly for å kunne slippe fri. Jeg tror de er rundt 4-5 uker gamle, men kan også være 6-7. Dunet er borte, men de er fortsatt grå, de er litt mindre enn en voksen måke, men større en halvparten. Jeg ser ikke foreldrene lenger, og er redd for at de skal sulte i dette fengslet. Må vi foreta oss noe eller flyr de til slutt?

Jånni ved Bryne Ungdomsskole (09.08.2019 17:58)

Nei. 40 cm bør ikke være noe problem for dem å komme over.

Roar Solheim (10.08.2019 07:41)


Flere spørsmål