Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kattugleangrep

Jeg har flere ganger blitt angrepet av kattugle når jeg over flere år har inspisert en kasse med hekking.(Jeg bruker skogshjelm). Forløpet er gjerne slik: Når jeg setter en stige mot treet, flyr ugla ut. Regner med at det er hunnugla. Den flyr så inn i skogen. Når jeg har klatret opp til kassen, kommer et angrep i nakken med vinger og klør. Jeg har trodd at det er hunnugla som kommer tilbake. Noen tror imidlertid at det kan være hannugla som har vært i nærheten på vakt. Mitt spørsmål er da: Angriper bare hunnugla, eller bare hannugla eller begge kjønn?

Gunnar Fossan (11.03.2019 20:59)

Det er vanligvis hunnfuglen som sterkest forsvarer reir med egg og (vanligvis) store unger. Hos noen ugler kan også hannen delta i ungeforsvaret, men det er som regel hunnen som er mest aggressiv. Du bør helst ikke bruke en hard plasthjelm, men en myk, tykk lærlue (type "Oluf") som beskyttelse, samt slalombriller. Ugla kan skade seg hvis den treffer en hard plasthjelm.

Roar Solheim (11.03.2019 21:03)


Flere spørsmål