Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

FuglekasseHei og stor takk for at dere tar dere tid til å svare på alle mulige spørsmål:-)

Jeg har gjennom høsten hult ut en trestamme, egentlig uten mål om at den skulle være til noe spesiell fugl, mest for å se hva jeg kunne få til. Den er 60 cm høy, har innvendige mål ca 35 x 35 cm, åpningshullet har jeg foreløpig laget ca 5 cm stort (kan gjøre åpningen større eller mindre). Problemet er at den er blitt for stor og tung til at jeg klarer å få den opp i ett tre. Jeg lurer derfor på om den kan stå på bakken slik som på bildet? Fins det noen fugler som vil trives i den og være trygge da? Bør i så fall åpningen gjøres større?

Jeg klarer sikkert få den opp i ett tre (vha naboer, talje osv) hvis det er helt påkrevd. Har allerede en uglekasse på tomten, derfor har jeg ikke tenkt på denne kassen som uglekasse.

Hva ville dere gjort med denne kassen? Bor i Fana i Bergen.

Mvh Nicolai Johannessen

Nicolai Johannessen (09.01.2019 09:14)

Størrelsen passer både for perleugle, haukugle, kattugle, kvinand og skogdue for å nevne noen. Jeg ville ha utvidet hullet til 10 cm diameter, og hengt opp kassa. Når jeg selv henger opp slike kasser, står jeg på stige og kaster et tau over en grein høyere enn der kassa skal henge.Fester tauet i kassehullet (tar av taket når jeg heiser opp) og heiser så med en hånd mens jeg drar tauet videre ned fra greina over med den andre. På denne måten kan du klare å heise opp en kasse som er tyngre enn det du klarer å klatre opp med. Sett kassa slik at den hviler på en greinstump, og fest den så til treet med to ståltråder rundt kassa og trestammen (en over hullet, en nederst på kassa). Stram med pinner mellom trestammen og kassa. Fyll på med oppsmuldret stubbeflis og sett på lokket.

Roar Solheim (09.01.2019 09:23)


Flere spørsmål