Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Mating av fugler.

Vi har hytte. Er ikke der hver helg, men ofte. Spørsmålet er om vi kan mate fuglene når vi er der? Om vi kan sette opp et fuglebrett? Noen sier at det skal vi ikke fordi når der ikke er mat tilgjengelig for fuglene hele tiden er det ikke riktig å mate de av og til.

Astrid Sandstå (28.11.2018 08:21)

Du kan trygt mate fuglene selv om du ikke kan etterfylle mat kontinuerlig. Fuglene finner også mat andre steder - det er det de er tilpasset. Heng gjerne ut halve kokosnøtter og spekk, det varer lenge.

Roar Solheim (28.11.2018 08:31)


Flere spørsmål