Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

FuglematHar kjøpt en sekk (20kg)små fugleblanding. Ser at småfuglene ikke er så glade i frø med skall, de peller de ut av forrøret og kaster de på bakken. Lurer rett og slett på om jeg er blitt lurt ?

Ivar Hansen (27.11.2018 10:19)

Her er det mye korn, og det blir gjerne vraket til fordel for solsikkefrø. Ser at du har små, sorte frø. Solsikkefrø finnes i mange varianter, og det kan være at fuglene ikke er begeistret for denne typen, vanskelig å vite sikkert. Prøv å få tak i ren solsikke med frø som er sort- og hvitstripete.

Roar Solheim (27.11.2018 10:45)


Flere spørsmål