Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Nattesanger

Heya Ornitologer.

Er det mulig å oppleve nattesangere midt i byen på denne tiden av året?

Jeg har bodd på midt i Trondheim i over 3 år og for noen måneder siden opplevde plutselig jeg midt på natta mellom kl 03 - 05 en fugl som synger så høyt og sterkt at det var helt umulig å ikke bli fascinert over hvilken nattesanger dette kunne være og hvor den satt mens den sang så vidunderlig vakkert.

Har du noen tanker om hva slags nattesanger dette kunne vært? Og om dette er vanlig egentlig å høre nattesangere midt i byen?

Håper på svar
Med vennlig hilsen
Loan TP Hoang

Loan TP Hoang (23.01.2020 15:56)

Det er nok rødstrupe du hører på denne tiden av året. Selv om den kan synge om natta, regnes den ikke blant de fuglene som kalles "nattsangere". Disse er alle trekkfugler.

Roar Solheim (23.01.2020 16:11)


Flere spørsmål