Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kjønnsmoden tiur

Det blir diskutert om man skal "ta ut" gammel tiur. Hvor lenge er tiuren kjønnsmoden (produktiv)?

Anonym (18.09.2019 14:57)

Dette er gammel "overtro" fra den gang folk drev med leikjakt på tiur. Gamle hannfugler er kjønnsmodne så lenge de er i live, og er de beste til å føre sine gener videre til neste generasjon. Tilsvarende har man i elgforvaltning endelig forstått at det er fatalt å skyte store, gamle elgokser, fordi det er nettopp disse individene elgkuene vil ha som fedre til sine kalver. Unge elgokser er ikke ettertraktet som partnere! Røyene velger eldre, erfarne tiurer, ikke ungtiurer, så denne slags oppfatninger skulle for lengst ha vært kastet på jegerverdenens "skrothaug".

Roar Solheim (18.09.2019 15:12)


Flere spørsmål