Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

båtfender av lin, hakket i stykkerHei, mine taufendere til tresjekte ser ut til å være hakket i stykker. Produsent skriver at de er laget av lintråd. Kan det være at svaner og ender spiser lin? Forrige tau-fendere holdt i 13 år og var laget av hamp. Det er mye ender og svaner i vår båthavn i Asker i Viken fylke.

L. (08.09.2020)

Kjenner ikke til at andefugler kan hakke på slike ting. Spørsmålet er om det kan være kråkefugl eller mindre spurvefugl (meiser?) som kan ha gjort dette, men siden vi ikke har noen bakgrunnsinformasjon om slik oppførsel, er det umulig å si om dette er gjort av fugl eller kanskje pattedyr.

Roar Solheim (08.09.2020)


Flere spørsmål