Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Vedrørende reir under mønet

Jeg har mange småfugler som har bodd under mønet mitt i flere år,og som har lagt egg der, med påfølgende ungeflokk som skal ut av redet.Jeg har tenkt å tette igjen under mønet sannsynligvis i løpet av dette året, fordi det ikke er bra for huset at fuglene bor der. Det jeg er redd for er at fugleungene blir stengt inne, og så får ikke moren kommet inn til dem for å gi dem mat.Så dør ungene. Mitt spørsmål er: Når flytter ungene ut av redet?Legger fuglene mer enn ett kull pr.år ? Når kan jeg i løpet av et år være trygg for at det IKKE er unger der ? MvH Irene Hollund

N.N (04.09.2020)

Umulig å besvare uten å vite hvilken art dette dreier seg om, siden gråspurv og pilfink kan ha unger (nesten) hele året rundt, mens meiser ikke har det.

Roar Solheim (04.09.2020)


Flere spørsmål