Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Skjære med en vinge

Hei. Jeg har en stor flokk med skjor i hagen og oppdaget her for noen uker siden at det var en som syntes å ha skadet vingen sin da den ikke kunne fly. Den syntes ikke knekt, mer som den manglet fjær for vingen fremsto som liten. Jeg tenkte så at hvis den fikk være i fred fra de andre så ville mulig fjærene vokse ut igjen og har derfor kun holdt et øye med den. Den har vært aktiv og jeg har sørget for at den har fått mat, og den har spist godt, samt vært sammen med "resten" av skjærene og de har ikke vært veldig stygg med den. Hørte her for 1 uke siden at den var begynt å nyse/hoste, men fremdeles aktiv. Jeg var vekkreist nå i 4 dager og kom tilbake i går. Jeg så med en gang at noe var annerledes. Den var mindre aktiv, hostet og virket tungpustet, det så også ut som at den hadde fått litt medfart, da stjerten var blitt veldig pjuskete. Jeg fikk fanget den i går kveld, og hatt den i bur over natten. Den har spist,drikker vann, virker alert, men nyser/harker en del. På nært hold kan jeg nå se at det ser ut til at den kun har en utviklet vinge, den andre virker pitteliten. Det er ingen sår eller andre synlig skader, men ut i fra det jeg kan se så kommer denne aldri til å kunne fly. Hva gjør jeg nå?

J.L. (26.10.2020)

Den kan ha fått infeksjon i lungene, i så fall må den ha antibiotika dersom den skal klare seg. Det er et veterinærspørsmål.

Roar Solheim (26.10.2020)

Flere spørsmål