Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadet bokfink

Funnet en bokfink med skeiv vinge, kan ikke fly. Tatt med hjem og sitter i en eske, spiser godt, men ingen forbedring med vingen etter noen dager. Provd a tape vingen, men det gikk ikke. Ringt 3 dyreklinikker, men fuglspesialisten har ferie. Hva kan vi gjore a redde denne fine fuglen?

J.P.W. (05.10.2020)

Det kommer an på hvor mye vinge n er ute av stilling, og hva slags skade det dreier seg om (brudd, vinge ute av ledd etc). Det kan dessverre ikke besvares over nett, så fuglen bør nok undersøkes av en fuglekyndig person (dvs ikke en veterinær, for de kan vanligvis ikke noe om fugler).

Roar Solheim (05.10.2020)


Flere spørsmål