Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadd skjære

Fant en skjære uti veien, med en katt. Den ser ikkje ut som om den har noen sår, men den ene vingen ser litt skeiv ut. Den vil bare ligge på høyre siden. Eg la den i en kasse med litt mat (en skive og en skinkebit) og vann. Skal eg vente å se kva som skjer eller skal eg bare hive den ut igjen?

O. (01.10.2020)

Vent og se hvordan det går med fuglen. Hvis den har fått skader etter lange katteklør, kan den ha indre skader som er vanskelige å oppdage, og da kan den dø etter hvert. Hvis ikke, kan den gradvis komme seg.

Roar Solheim (02.10.2020)


Flere spørsmål