Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Nøttekråke

Fant en nøttekråke midt på veien sent fredag kveld. Det satt en katt der også, men den lusket vekk da jeg kom gående. Fuglen satt helt stille. Jeg tenkte den var i sjokk og tok den med inn og satte den i en pappeske. Noen timer senere prøvde jeg å slippe den løs. Den svevde til bakken og ble sittende. Jeg tok den med inn igjen og prøvde igjen om morgenen. Da satt den ute i noen timer uten å rikke seg, så jeg ordnet med løv, pinne, vann og mat (hasselnøtter) i et hundebur. Den spiser, drikker og hopper fint opp og ned fra pinnen. Prøvde å sette den ut igjen i dag, men den blir bare sittende og gjør ingen forsøk på å fly. Forstuet vinge kanskje? Skal jeg holde den inne i noen dager?

N.N (28.09.2020)

Hvis du har mulighet, så kan du holde den (kanskje du må ha den 1-2 uker?) og fore den. Jordnøtter er også bra mat, samt lettkokte havregryn kanskje.

Roar Solheim (28.09.2020)


Flere spørsmål