Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadet skjære

Satt ute i dag til morgenen, så kom det en skjære flyvende bort til meg og satt seg ved beina mine, løftet den opp på fanget og den var helt rolig. Ga den litt mat og la merke til at det ene beinet var 3ganger så stort som det andre. Så ut som masse ruver, Pluss et lite åpent sår.. tok den med inn og vasket og plastret det forsiktig og satt den i en liten fuglekasse med mat og vann. Hele tiden virket det som den satt pris på hjelpen og nå sitter den i kassa og både spiser og drikker... lurer på om man kan bruke pyresept eller noen tyr rense midler og la den være i kassen i noen dager for så se om den vil ut og fly igjen...? Virket utrolig tam, Evt at den skjønte at jeg ville hjelpe..

J. (26.08.2020)

Prøv med pyrisept og hold den noen dager og se om den blir bedre.

Roar Solheim (26.08.2020)


Flere spørsmål