Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Tidligere besvarte spørsmål

Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerking og merkede fugler / diverse

Viser 5 583 til 5 585 av totalt 5 585 spørsmål

Lenke til spørsmålet

Vindu

Hvorfor flyr småfugler inn i vinduet

N.N (02.12.2005)

Det kan skyldes mange forhold. Noen steder ser de gjennom huset, inn ett vindu og ut et annet, og tror kanskje de kan fly gjennom. Noen steder gir gjenskinn i vinduet inntrykk av at det er vegetasjon fuglene flyr mot, og noen ganger kolliderer småfugl mot vinduer idet de blir skremt av en rovfugl. Svært ofte flyr fugler fra forplassen mot vindu idet en spurvehauk kommer farende.

Roar Solheim (02.12.2005)


Lenke til spørsmålet

svane i Nordkapp

Hei. Jeg tok for noen dager siden bilde av en enslig svane i en isråk i Skipsfjorden i Nordkapp. Er det en sangsvane? Hvorfor er den her nå? Hvor skulle den egentlig vært, og når skulle den dratt? Vil den få problemer ettersom ferskvannene på øya fryser? Eller vil den klare seg, tror du?

N.N (29.11.2005)

Dette er nok høyst sannsynlig en sangsvane. De kan klare å overvintre der hvor det er åpent vann og bunnlevende vannplanter som de kan beite på. Men dersom det plutselig blir sprengkaldt og fryser til, kan en slik svane langt mot nord være for sent ute til å klare trekket sydover. Men - en vet aldri, og hvis fuglen ellers ser ut til å oppføre seg normalt, så er det bare å vente og se, og la naturen gå sin gang.

Roar Solheim (30.11.2005)


Lenke til spørsmålet

Skjæra og vinduskitt

Hva skal jeg gjøre når skjæra spiser kitten rundt vinduene?

S. (19.11.2005)

Dette er ikke helt enkelt. Enten må skjæra hindres i å få mulighet til å hakke løs kittet (som er nesten umulig), eller så må kanskje kitt-typen endres. Jeg anbefaler kontakt med en glassmester - denne yrkesgruppen burde kjenne til problemet og ha forutsetninger for å kunne si om problemet kan løses.

Roar Solheim (25.11.2005)


««første 5583-5585 av 5585