Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Andeplog

Hei, jeg forsøker å finne ut hvordan ender flyr i flokk på trekk. Flyr de i ploger, som gjess? Eller flyr de annerledes enn gjess? Det er vanskelig å finne bilder av ender i trekk! Selv i store bøker om migrasjon. Jeg skriver en roman som skal inneholde ender! Takk for svar.

A.B.M. (12.09.2020)

Ender kan fly i plog, men de er ofte i større flokker som kan se ugruppert ut. Likevel ligger nok hver and bak vingetuppen på fuglen foran, fordi dette gir minst turbulens og luftmotstand. Men du ser sjeldent ender i en V-form slik du ser svaner, gjess, traner og skarver fly.

Roar Solheim (12.09.2020)


Flere spørsmål