Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Mus uten hode

Hei.

Jeg har de siste dagene funnet 2 mus uten hode. Jeg kjenner også to andre som har funnet mus uten hode de siste dagene. Jeg ser ikke døde mus ofte, og synes dette var noe rart at det skulle dukke opp så mange hodeløse mus på engang. Finnes det noen forklaring på dette? Eventuelt hvilket dyr som kan ha gjort dette?

C.C. (02.09.2020)

Mange dyr spiser hodet på sine byttedyr først, fordi hjernen er svært næringsrik. Vanskelig å si hva som kan ha gjort dette, både ugler, rovfugler, katter og mårdyr er mulige.

Roar Solheim (02.09.2020)


Flere spørsmål