Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hierarki i dueflokken

Hei! Har alltid tenkt på duer som fredelige dyr, men nei. Jeg mater dem og jeg ser nå det er en skikkelig «boss « blandt dem. Noen av dem får nesten ikke lov å spise av frøfatet overhodet. Jeg har begynt å spre foret ut på bakken sånn at alle skal få litt. De sitter å venter på meg på morgenen. Kan de bli for avhengige av matingen min. Mater alle fugler året rundt. Bor i skogkanten i Oslo.

A.B. (30.08.2020)

Blant de fleste fugler som ferdes i flokk, eksisterer det en rangordning. Duene venner seg til at de får mat hos deg, men finner fort andre matkilder dersom det plutselig er tomt hos deg - det er fugler flinke til!

Roar Solheim (30.08.2020)


Flere spørsmål