Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Maur i fuglekasse

Hei har ein fugle kasse utenfor vinduet på hytto. Der har det vore ett meisepar som har hatt unger. I dag når eg sto opp var kasse dekka med maur og ungene var død. Har mauren tatt livet av dei eller kommer mauren pga døde fugleunger. Vis det er mauren som har tatt knekken på fugleungene kva kan eg gjøre for og ungå det til neste år.

Johannes (26.07.2019 09:30)

Det er nok heller fugleungen som har dødd, og maurene som har funnet restene. Det er ganske vanlig at en eller noen unger kan ligge igjen døde i en fuglekasse, mens resten av kullet hopper ut.

Roar Solheim (26.07.2019 11:02)


Flere spørsmål