Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kjøttmeisrede i kjøkkkenventilen

En skade i kjøkkenventilåpningen har ført til okkupasjon av en kjøttmeisfamilie med mye husbråk! Det varer vel to-tre ukers tid? Spørsmål: må jeg deretter være kjapp og få stengt adgangen straks, slik at de ikke begynner på ny frisk med nytt kull?

A. (02.07.2006)

Du bør lukke inngangen så snart som mulig etter de har fløyet. Kjøttmeisene legger gjerne to kull, men bytter ofte reirplass mellom kullene, så det kan komme helt nye fugler inn umiddelbart etter at de gamle har flydd ut.

Frode Falkenberg (03.07.2006)


Flere spørsmål