Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Blåmeisemor- og far er borte! Ungene døde.

Vi fikk for ca. 3 uker siden laget en fuglekasse. Et blåmeisepar slo seg ned og laget et rede. 10 egg ble lagt. I natt hørte jeg et forferdelig fugleleven (skjære, kråke el. trost) utenfor. I dag (2/6) er foreldrene borte og det er 9 døde fugler, urørte. Ett egg igjen. Hva har skjedd? Kan andre fugler ha forårsaket dette?

O. (02.06.2006)

Det er vanskelig å si hva som har hendt, men ting tyder vel på at foreldrene har dødd eller forlatt reiret. Ungene trenger både varme og mat jevnlig for å overleve når de er små.

Frode Falkenberg (06.06.2006)


Flere spørsmål