Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Flytting av fuglekasse

Vi skal bygge og må rive veggen der fuglekassen henger. Det har kommet egg i kassa. Går det bra om vi flytter kassen 3-4 m bortenfor.

N.N (02.06.2006)

Det går kanskje, men jeg har mine tvil. Husk at det ifølge norsk lov er ulovlig å forstyrre fuglene i hekketiden, noe som innebærer at dere strengt tatt ikke kan flytte kassa så lenge det er fugl i den. Hekketiden til disse små kassehekkende artene er riktignok ikke så lang, så om dere kan vente i tre uker, så vil nok fuglene ha fløyet ut.

Frode Falkenberg (02.06.2006)


Flere spørsmål