Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Døde kjøttmeisunger

Har en fuglekasse hvor kjøttmeisen har foret unger i ca. 14 dager. I går ble det veldig stille og jeg åpnet derfor kassen for å sjekke. Der lå 7 døde unger. Foreldrene satt i trærne rundt og kjatret. Det var jo veldig kaldt i går natt med mye vind men de skal vel tåle det. Hva kan årsaken være?

K.S. (01.06.2006)

Det kan være mange årsaker til det. Ut fra hva du skriver kan det være at foreldrene av en eller annen grunn ikke har varmet ungene på natten, noe som er avgjørende for overlevelsen til de små som har lite islolasjon.

Frode Falkenberg (02.06.2006)


Flere spørsmål