Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Tårnseiler - hekkeplass

Vi har stor glede av årvisst hekkende tårnseilere og låvesvaler oppunder taket på et gammelt hus på nabotomten. Nå står det gamle huset i fare for å bli revet og hekkeplassen vil forsvinne.
Hvordan kan jeg lage innbydende hekkeplasser for tårnseilere og svaler på mitt hus for å beholde dem i nabolaget ?

F.E.W. (29.05.2006)

Det er ikke noe problem å lage kasser tilpasset tårnseilere. Man kan få kjøpt spesialtilpassete takstein (som jeg dessverre ikke har funnet link til), og mange typer mer eller mindre klassiske kasser:
http://www.jacobijayne.co.uk/birds_wild-life_shop.php?page=NESTBOX&type=SWIFTS. Du kan også snekre dine egne kasser. Ta forøvrig en titt på:
http://miljolare.no/aktiviteter/by/natur/bn4/kassetabell.php for litt mer info.

Frode Falkenberg (30.05.2006)


Flere spørsmål