Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Forlatte fugleegg

Har en fuglekasse som jeg i dag så hadde fått stengt igjen innagngen ved at taket falt ned fra innsiden. Har ikke sett mora på to dager, og er redd hun ikke har kommet seg inn. Det er egg i redet og disse trenger jo konstant ruging. Hvor lenge holder de seg uten mor? Tro det er kjøttmeis...Den er blå og brun. Hva gjør jeg for at ungene skal overleve???

E. (19.05.2006)

Eggene kan klare seg uten mye ruging om kullet ikke er ferdiglagt. Har hunnen allerede begynt rugingen, så vil eggene dø når de blir nedkjølt. Ungene er avhengige at foreldrene har tilgang til å mate dem. Om inngangen er stengt bør du åpne den. Jeg vil ikke anbefale deg å ta inn ungene.

Frode Falkenberg (01.06.2006)


Flere spørsmål