Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

kattugle

Hei du!
Vi har laget 6 uglekasser etter mål, og har hengt dem ut forskjellige steder. Vi fikk hengt dem ut litt sent, så det er trolig ingen aktivitet der i år (i allefall fra kattugla). Har dere noen tips om hvor høyt opp de bør henge og i hva slags trær? Bør det være fritt for grener under ect. På forhånd takk!!!

S. (17.04.2006)

Ugler kan starte egglegging i mai (og perleugle helt til i juni). Kassene bør henge 4-5 m over bakken. Perleuglekasser kan med fordel henge på frittstående trær 20-30 m ut fra skogkant (det reduserer faren for at mår skal gå opp i kassene og spise ugleegg). Kattuglekasser kan henge i skogkant eller inne i skog, gjerne med litt åpning foran kassa, men med tette graner i nærheten hvor uglene kan sitte gjemt. Treslag er av mindre betydning for uglekassene. Haukuglekasser kan henge lik perleuglekassene, mens spurveuglekasser kan henge 3-4 m over bakken inne i skogholt, 20-30 m unna kant mot åpen mark/hogstflater.

Roar Solheim (18.04.2006)


Flere spørsmål