Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Innsekt i fuglekasse?

Hei. Eg har ein fuglekasse med eit gammelt kjøttmeisreir i. Og i for nokon dager skulle eg ta reiret ut men då såg eg at det var eit innsekt som låg der og som hadde låkt nokon bittesmå egg der så eg tok ikkje ut reiret fordi eg ville ikkje være slemm med innsekter. Så i dag når eg såg i fuglekassen så var eggene klekt og det låg små innsendinger der. Men er det dumt av med og ikkje ta ut reiret fordi vil insektet komme tilbake til neste år og legge egg der. Innsekter hadde nokon litt skarpe klør frampå seg så eg er redd for at innsekter vil komme tilbake til neste år og skade fugleungene! Tror du innsekter vil komme tilbake til neste år?

N.N (10.07.2020)

Ta ut alt sammen - det er det beste for fuglene.

Roar Solheim (10.07.2020)


Flere spørsmål