Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

oppsetting av fuglekasser

Jeg har hytte i forsand kommune i Rogaland,og ønsker å sette opp en del fuglekasser i ommrådet.Er dette lov uten grunneiers tillatelse?

Terje Brattelid (09.03.2006 10:00)

Interessant spørsmål. Tror ikke noen lov forbyr oppsetting av fuglekasser i utmark, hvis du bare unnlater å spikre i trærne eller skade dem på annen måte. De fleste skog/grunneiere vil (eller i det minste bør) være positive til at noen ønsker å sette opp fuglekasser på deres eiendom, da dette tiltrekker insektspisende fugl (eller musespisere i skog for den saks skyld). Hvis du kan finne ut hvem som er grunneier, kan det imidlertid være lurt å kontakte vedkommende på forhånd, da kan du f. eks. få gjort avtale om at trær blir satt igjen ved eventuell hogst.

Roar Solheim (09.03.2006 10:12)


Flere spørsmål