Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Grågjessenes rasteplasser

Hei. Lurer på hvor grågjessene typisk har sine rasteplasser på vei sørover nå om høsten. Jeg vet at de har rasteplass i tidligere Nord-Trøndelag og også rundt Trondheim, men hvor lander de for å hvile/spise lenger sør? Trekker de nedover innlandet eller er det primært langs kysten de har trekkruter sine?

Tor-Arne Høy (25.09.2019 22:42)

Har dessverre ikke oversikt over alle steder der gjess raster, men det kan de gjøre mange steder. De trekker både langs kysten og over innlandet (fra Trøndelag over Østlandet).

Roar Solheim (26.09.2019 07:33)


Flere spørsmål