Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

avslutte fuglemating midt på vinteren?

Hei, er det forsvarlig å mate fuglene i kun 2-3 måneder ettersom jeg vil flytte i januar/ feb. Eller er det bedre å la være i stedet for å avslutte matingen midtvinters? ( Har hatt fuglerestaurant m. masse fugler men stoppet matingen nå om sommeren pga flytteplaner.) Men nå snør det og spettmeis og blåmeis maser høylytt og er ikke særlig fornøyde. Vil gjerne mate dem, men er redd for at det blir krise for dem når restauranten plutselig stenges vinterstid. Hva er en god løsning for fuglene? Takk for et svar ! :-)

E.B. (20.10.2020)

Ingen problem - fuglene finner raskt andre forplasser som de oppsøker.

Roar Solheim (20.10.2020)


Flere spørsmål