Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvordan få fuglene til å komme?

Vi har hengt opp flere fuglematere i trær ved huset og et brett ved kjøkkenvinduet, samt på verandaen. Både frøblandinger og meiseboller. Har passet på at det er unna plasser der katter kan jakte på dem. Det har ikke vært matet småfugl fra huset der vi bor eller hos naboene på flere år. Vi bor rett i nærheten av skogen, men det er lite trær akkurat rundt vårt hus. Hvor lang tid må vi regne med det tar før fuglene "oppdager" det nye foringsstedet? Burde man starte å mate tidligere på året for at de skal bli vant til å komme til oss, siden de presenterer energien til å lete etter mat ved kjente malplassert når det nå er klarere? Hittil har bare skjærene vært her.

M. (17.10.2020)

Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar før fugler oppdager et nytt forsted - noen ganger finner de det umiddelbart, andre ganger tar det lengre tid.

Roar Solheim (17.10.2020)


Flere spørsmål