Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

peanøtter som fuglemat

Jeg har i den nåværende leiligheten i fire vintre nå. Det første året var fuglene helt ville etter peanøtter, så jeg kjøpte masse. De siste tre år er de overhodet ikke interessert i dem...... hva kan forklaringen være?

R.G. (11.10.2020)

Det vet jeg dessverre ikke, og dette var en veldig spesiell observasjon. Vanligvis er fuglene veldig begeistret for jordnøtter. Det KAN hende at de siste du har fått ikke har vært bra, men slikt er vanskelig å vurdere.

Roar Solheim (11.10.2020)


Flere spørsmål