Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

hønsefor til hagefugler?

Hei. Jeg leste på nettet her at fugler også spiser hønsefor. Noen på FINN ga bort hønsefor (pallets) så jeg tenkte at jeg kunne gi det som mat i Fugle-mat-stasjonen vi har i hagen. Fuglene går inn og undersøker det, men de vil ikke spise det. Kan du/dere si noe om det?

R.G. (11.10.2020)

Nei, det har jeg dessverre ikke noen sikker forklaring på. Hønsefor er kanskje best egnet for hønsefugler (fasaner) og andefugler, mens småfuglene helst vil ha fettholdige frø.

Roar Solheim (11.10.2020)


Flere spørsmål