Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Foring av rødstrupe. Hvor og hvordan?

Jeg har kjøpt melormer og et spann med diverse andre oppmalte insekter med tanke på rødstruper som er blitt særdeles tamme i sommer når jeg holdt på å stelle i hagen. Der ser ut til at de planlegger å overvintre, så jeg prøver å finne den optimale foringsplassen. Det ser ut til at de liker seg på bakken, men da blir jo foret vått eller tatt av andre fugler og dyr. Finnes det gode råd?

R.R. (07.10.2020)

Vet ikke dessverre, men rødstrupene liker å plukke insekter under busker og vegetasjon. på en skål under en tett busk vil være bra. Men hvis du søker på "feeding robins" o.l., kan du kanskje finne noe, siden rødstrupa er vel ansett i England.

Roar Solheim (07.10.2020)


Flere spørsmål