Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Rotter under fuglebrettet

Hei,
Jeg bor i Oslo i tomannssbolig med hage i boligfortettet strøk, og har stor glede av å mate småfuglene gjennom vinteren. I fjor observerte jeg en rotte under fuglemateren to ganger. Jeg skjønner at en åpenbar løsning er å stoppe matingen, men finnes det noe annet jeg kan gjøre? Har primært matet med solsikkefrø uten skall og jordnøtter. Fuglemateren er av typen "lukket hus" med en ring rundt nede som småfuglene sitter på. Finnes det noe som kan samle opp frøene som faller ned på bakken?

M.S. (30.09.2020)

Hvis du henger ut meiseboller og halve kokosnøtter, faller det lite ned på bakken.

Roar Solheim (01.10.2020)


Flere spørsmål