Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Størrelse åpning i «nett» rundt fuglebrettetHei
Jeg har et fuglebrett hvor skjærene stadig tømmer Jeg fant derfor på å sette noen store spiker i forborede hull, som jeg lett kan løfte opp for å komme til / fylle på. Avstanden mellom spikerne er 40 mm, men nå lurer jeg på om det er for smalt? Hva mener ornitologen?
Jeg har mye meis, stilits, sisik og spurv her til vanlig, vil jo ikke hindre disse. Jeg mater nå på sommeren med skallfrie solsikkekjerner, havregryn, hvete helkorn, hakkede Hassel-og valnøtter, og andre småfrø fra bakeavdelingen. Alt ser ut til å forsvinne, men det er kanskje skjærene som har slukt det meste.

Torgeir W (05.07.2019 14:46)

Dette burde være bredt nok. Har selv laget forbur med netting som har 5 x 5 cm store åpninger. Da kommer skjærer og duer ikke til, men alle småfugler slipper gjennom.

Roar Solheim (05.07.2019 17:02)


Flere spørsmål