Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Mating av måke med unger

Hei,
Jeg bor sjønæret i et område der måker de siste årene har blitt fordrevet fra mange av sine hekkeplasser på grunn av transformasjon av industri- til boligområder. De fire siste årene har det vært en spesiell gråmåke som har kommet på hver dag for å få litt mat. I år har den to unger med seg. Mor ser gammel og sliten ut. Hun har pjuskete hodefjær og i sommer har hun fått en mørk kant i overgangen nebb/fjær. Er det feil av meg å gi dem mat? Vil ungene få mindre sjanse til å bli selvstendige?

I. (19.08.2020)

Det er ikke noe problem at du forer dem.

Roar Solheim (21.08.2020)


Flere spørsmål