Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Småfugler på verandan

Jeg gikk til innkjøp av et matbrett/hus til småfuglene for ca 4 mnd. Siden. Det er veldig koselig. Mater de med solsikkefrø. Nå kryr det av dem. Er rundt 20+ småfugler hver dag, så blir raskt tomt for mat.
Nå har jeg et problem med at det virker som de tar med seg alt av frø opp på verandan og sitter der å spiser. Det er dunger av skall fra solsikkefrø på verandan hver eneste dag. Hvorfor gjør det dette? Når jeg ser ut vinduet så er alle 20+ fuglene på verandan å spiser på frø som ligger strødd. Jeg koster og koster, men bare få minutter etterpå er alt tilbake på verandan igjen.

S. (10.08.2020)

Mange frøspisere tar med seg frø for å skrelle dem et annet sted enn der de plukker dem, så dette er naturlig oppførsel.

Roar Solheim (10.08.2020)


Flere spørsmål