Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ser denne fuglen syk ut?

Jeg fant denne fuglen på søppelkassen til moren min, og han så ut som han hadde ubehag. Jeg vet ikke hvordan slike fugler oppfører seg, men han satt og vugget. Og satt oppi sin egen bæsj. Og jeg synes han satt så rart med beina sine også. Jeg kan for lite om fugler, så jeg vet ikke om noe av dette er sykdomstegn. Hva tenker du?

Tina Marie Kjenner (02.07.2019 17:04)

Dette er en grønnfink, og den ser ikke helt bra ut. Den kan være syk, eller dårlig etter kollisjon med et vindu. Ikke så mye du kan foreta deg her, dessverre.

Roar Solheim (02.07.2019 20:58)


Flere spørsmål