Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måke i hagen

For to dager siden fikk vi en måke i Hagen. Den er tilsynelatende i fin form, men ikke i stand til å fly. Den driver flygetrening i hagen, hopper ned fra en avsats på ca 1,5 m. Vi har latt den være i fred i hagen og håper på at den blir flyvedyktig igjen. Er det noe mer vi kan gjøre, og hvor lang tid tror dere dette kan ta?

Hilde B (09.06.2019 13:45)

Vanskelig å si uten et bilde, slik at det kunne avgjøres om dette er en unge, eller en voksen fugl med vingeskade. Hvis det er en voksen fugl med brudd i vingen, kan det leges etter 2-4 uker.

Roar Solheim (09.06.2019 15:55)


Flere spørsmål