Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fugl fløy på vindu

Hei. En kjøttmeisunge fløy på verandavinduet vårt og ble liggende på verandaen. Jeg ser at fuglen puster uten problemer. Jeg hentet et lite tefat med litt vann på. Når jeg la kjøttmeisungen på tafatet og den fikk litt vann på seg, våknet den litt mer. Fortsatt rører den på seg, men den flyr ikke. Har du noen tips til hva vi skal gjøre dersom den ikke begynner å fly?

Harald (02.06.2019 21:29)

Vanskelig å si uten bilde av fuglen. Du må holde den i en eske til i morgen, og se om den da er OK og i stand til å fly igjen.

Roar Solheim (02.06.2019 23:04)


Flere spørsmål