Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fugletrekk som ikke flyr videre

Oppdaget et fugletrekk i natt over plattformen våres, som bare sirkler rundt. Det er snakk om 100.000 vis av fuglwe, ligner på Spurver. Hva har skjedd og hvordan får vi de til å fly videre?

Anonym (15.10.2019 05:44)

Lys eller åpen flamme på platformer kan tiltrekke seg natt-trekkende fugler, spesielt i dårlig sikt. Vet dessverre ikke om en kan gjøre tiltak for å få fuglene til å fly videre i slike sammenhenger, men når dagslyset demrer vil de nok fortsette. Det kan være en flokk stær, men kanskje også en finkefuglart.

Roar Solheim (15.10.2019 08:03)


Flere spørsmål